Banner-1

Arbejdsprincippet og fordele og ulemper ved kuglekontraventil

1. Hvad er arbejdsprincippet forkuglekontraventil?

Sfærisk kontraventil er en kontraventil med multi-ball, multi-flow kanal og multi-cone inverted fluid struktur.Den består hovedsageligt af for- og bagventilhuse, gummikugler, kegleformede legemer osv. Dens ventilskive er en gummibeklædt kugle, så den kaldes en kuglekontraventil.

Funktionsprincippet for kuglekontraventilen er hovedsageligt at bruge gummikuglen til at rulle i et kort slag i kuppeldækslet for at realisere åbning og lukning af ventilen.Når vandpumpen startes, styrter vandet gummikuglen under påvirkning af tryk, så gummikuglen ruller til højre.Dens position er fastgjort af keglen i det bagerste ventilhus, og kontraventilen åbnes;efter at pumpen stopper, på grund af returvandstrykket i rørledningssystemet, tvinges gummikuglen til at rulle til venstre forreste ventilhus, og kontraventilen lukkes.

2. Er kuglekontraventilen nem at bruge?

Som en specialformet kontraventil har kuglekontraventilen en enkel struktur og består hovedsageligt af en sfærisk enhed og et ventilhus.Den sfæriske anordning er sammensat af et sfærisk dæksel og en gummikugle.Med en vis elasticitet og tilstrækkelig styrke, er kuglekontraventilen god at bruge?

1. Fordele ved kuglekontraventil

(1) Gummikuglen på den sfæriske kontraventil vedtager en hul stålkugle, og gummiet med god elasticitet kan sikre forseglingen og reducere skaden på rørledningssystemet under ventillukningsprocessen.

(2) Fordi det er en sfærisk ventil, passerer vandstrømmen gennem ventilhuset næsten lige, modstandskoefficienten er lille, energibesparende, og vandstrømningsmodstandskoefficienten er stabil og lille, hvilket kan reducere det hydrauliske tab forårsaget af rysten af ​​gummikuglen i ventilen.

(3) En anden fordel ved den sfæriske kontraventil er, at den har en god stødabsorberende effekt og ikke kræver høj vandkvalitet.

(4) Den sfæriske kontraventil har ingen roterende dele af akslen og bøsningen, og der er ingen slid på akslen og bøsningen.Gummikuglen er i fri affjedring og fri rotation, og sliddet er ensartet.Derudover er gummikuglens diameter diameteren på kuglesædet.1,3 gange, selvom gummikuglen bærer et lag, har den stadig god tætningsevne og slidstyrke.

(5) God støjreduktion og vibrationsreduktionseffekt, god langsom lukning og vandhammerreduktion.

(6) Installationen er praktisk, boldens specifikke vægt er tæt på vands, og den er i en fri suspensionstilstand, så den kan installeres vandret eller lodret.

2. Ulemper ved kuglekontraventil

Den største ulempe ved kuglekontraventilen er, at kugleventilens volumen er relativt stor, og området optaget af kugleventilen er relativt stort, især når kontraventilen på den gamle pumpestation eftermonteres, må den ikke bruges på grund af størrelsesbegrænsninger.

1 maj


Indlægstid: 30. september 2022